Nieuw magazijn Uzin Utz – Haaksbergen

Uzin Utz bereidt zich voor op een forse uitbreiding van de productie- en opslagcapaciteit op het Haaksbergse industrieterrein Stepelerveld. De uitbreiding van de interne productiecapaciteit om ‘de innovatieve lijmen van de toekomst’ te kunnen produceren is eind 2023 afgerond. Na de zomer wordt begonnen met de bouw van een extra magazijn en expeditieruimte. In totaal krijgt Uzin Utz hiermee 1.500 extra palletplaatsen en een hypermodern magazijn.

Nieuw magazijn met voor efficiënte opslag 1500 palletplaatsen
Het nieuwe magazijn met 1500 palletplaatsen zal in het voorjaar van 2023 in gebruik worden genomen. Voor de uitgebreide expeditieruimte en het nieuwe 12 meter hoge magazijn wordt er zoveel mogelijk gebruik gemaakt van duurzame materialen. Daarnaast vindt Uzin Utz het belangrijk dat het nieuwe magazijn en expeditieruimte naadloos aansluiten op de uitstraling van hun ‘groene’ fabriek. Zo wordt het sedumdak deels doorgetrokken en de kenmerkende houten spanten zullen het aanzicht van de nieuwe expeditieruimte bepalen. Het nieuwe magazijn wordt gekenmerkt door het gebruik van Cortenstaal, dit is onbehandeld staal.

In opdracht van Aannemersbedrijf Haafkes monteren wij hier de dak- en wandbeplating van deze bijzonder bouw. In totaal ca. 600 m2 dakplaten en ca. 300 m2 sandwichpanelen t.p.v.de expeditie en ca.1.000 m2 corten-staal steenwol sandwichpanelen met het nodige typerende zetwerk uit corten-staal.