Nieuwbouw gemeentewerf Noord Apeldoorn

Draisma is na een uitgebreide selectieprocedure geselecteerd als bouwteampartner voor de nieuwbouw van de gemeentewerf Noord voor de gemeente Apeldoorn.

Het is een heel bijzonder en multifunctioneel gebouw dat aan de Sleutelbloemstraat in Apeldoorn gebouwd wordt. Zo wordt het complete dak van ca. 2000m2 vol gelegd met zonnepanelen voor de opwekking van elektra. Er wordt meer geproduceerd dan verbruikt. Daarnaast wordt het pand ook volledig gasloos gebouwd. Het is een duurzaam gebouw met een hoogwaardige architectuur.

Het bouwteam is gestart in januari en de doelstelling is dat de gemeente in het eerste kwartaal van 2019 de werf in gebruik gaat nemen. Het wordt de uitvalsbasis voor de dienst Beheer en Onderhoud voor het noordelijk deel van Apeldoorn. Het zogenoemde werkgebouw komt op de plek van het voormalig politiebureau. De nieuwe gemeentewerf in Apeldoorn-Noord is een aanwinst voor zowel het personeel dat er komt te werken, als voor heel Apeldoorn. De aanrijtijden bij gladheidsbestrijding worden iets korter. In opdracht van Draisma monteren wij hier de stalen dakplaten, sandwichpanelen en de boeiranden van de verschillende overkappingen, zonnedak en hoofdgebouw.