Nieuwe hal voor Gerbri en Homan in Enter

Het bedrijf van aannemer Homan in Enter en dat van het (nu nog Rijssense) kunststofbedrijf Gerbri worden gevestigd op een perceel van het vroegere betonbedrijf Rouweler te Enter. Ze laten een pand verrijzen van 7.700 vierkante meter opslagruimte en 1.800 vierkante meter kantoorruimte. In opdracht van aannemer Homan leveren en monteren wij de dak- en wandbeplating. Het gaat om ca. 7.000 m2 dakplaten en ca. 2.600 m2 wandbeplating.

Gerbri heeft in dit pand de meeste oppervlakte nodig, namelijk 5.500 vierkante meter bedrijfsvloer en 1.100 vierkante meter kantoorruimte, Homan gaat het doen met 2.200 vierkante meter productieareaal en 700 vierkante meter voor de administratie.

Het familiebedrijf Gerbri Plastics is importeur en distributeur van kunststof folies (plastic) die worden toegepast in de bouw, de landbouw en als verpakking. Gerbri staat voor Gerritsen en Brinks en bestaat ruim dertig jaar. Volgens de huidige roerganger (Gerwin) Gerritsen is de nieuwbouw nodig om in te spelen op de toenemende behoefte van klanten aan kunststofproducten. Homan, de tweede generatie van dit gelijknamige bouwbedrijf, heeft meer ruimtebehoefte vanwege de aangename orderportefeuille. Voor de huidige directeur (Gerben) Homan staat vast dat de recente voorzichtige aantrekking van de bouw het begin is van een revival op de woningmarkt. Homan heeft posities in heel Twente en verder.

De aanvang van de verrijzenis van de nieuwe hal staat op de rol voor eind juni en de oplevering van de bedrijfshal zou begin februari moeten plaatsvinden; de kantoren dienen volgend jaar april gebruiksklaar te zijn.

gerbri-logo bouwbedrijfhoman-300x100 27-1000