Winkelcentrum Hoog Dalem

Op 7 september jongsleden gaf de ontwikkelcombinatie VOF Ooster-Linge 2 (Heijmans Vastgoed en B AM) het startsein voor de bouw van winkelcentrum Hoog Dalem in Gorinchem. Het winkelcentrum komt in het hart van de nieuwe woonwijk Hoog Dalem en heeft een omvang van 6.600m² bvo.

Hoog Dalem is een integrale gebiedsontwikkeling van in totaal 1.400 woningen, waarvan circa 500 woningen zijn gerealiseerd. Naar verwachting wordt het winkelcentrum medio 2018 opgeleverd. De bouw is in handen van bouwcombinatie Heijmans en BAM Wonen. In opdracht van bouwbedrijf Heijmans gaan wij hier de stalen dakplaten en sandwichpanelen  leveren en monteren. In totaal ca. 6.600 m2 stalendakplaat en 480 m2 sandwichpanelen.

Winkelcentrum Hoog Dalem: hart van het gebied en ontmoetingsplek

Het winkelcentrum – naar een ontwerp van Bureau voor Stedebouw en Architectuur Wim de Bruijn – maakt integraal deel uit van de gebiedsontwikkeling Hoog Dalem. Het ontwerp is geïnspireerd op een fort van de Nieuwe Hollandse Waterlinie en herbergt alle functies die van een hedendaags wijkwinkelcentrum mag worden verwacht. Het winkelcentrum ligt centraal in Hoog Dalem en krijgt volop parkeergelegenheid.